Stress-strain behaviour of randomly distributed, diserete fiber and mesh reinforced sand
Rastgele (random) yönlendirilmiş, ayrık lif (fiber) ve ağ (mesh) donatılı kumun gerilme-deformasyon davranışı
  1. Tez No: 33608
  2. Yazar: CEM UYSAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. A. ORHAN EROL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Donatılı Kum, Lif, ÜÇ Eksenli Deneyi, Reinforced Sand, Fiber, Mesh, Triaxial Test
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
ÖZ RASTGELE (RANDOM) YÖNLENDİRİLMİŞ, AYRIK LİF (FİBER) VE A? (MESH) DONATILI KUMUN GERİLME-DEFORMASYON DAVRANIŞI UYSAL, Cem Yüksek Lisans Tezi, inşaat Mühendisliği Anabil im Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. A.Orhan Erol Aralık, 1993, 124 sayfa Bu Çalışmada, rastgele (random) dağıtılmış, ayrık polipropilen lif (fiber) ve ağ (mesh) cisimlerle donatılandır i ImıŞ kumun gerilme-deformasyon davranışını değerlendirmek için üç eksenli basınç deneyleri yapılmıştır. Çevre basıncının ve donatı miktarının etkileri de araştırılmıştır. Deney s.onuçları her iki donatı Çeşidinin mukavemette bir iyileştirme sağladığını göstermiştir. Bu iyileştirmenin derecesi donatının ağırlık oranıyla birlikte artmaktadır. Her iki tip donatıyla güçlen-dirilmiş kum örnekleri için iki doğrulu (bilinear) kı rılma zarfları gözlemlenmiştir. Kum-donatı karışımları nın kırılma zarfları zarfın kırılma noktasına tesadüf eden kritik bir çevre basıncından sonra sade kumun kırılma zarfına paraleldir. Kum-pol ipropilen fiber karışımları için içsel sürtünme aÇ ısında küçük bir artış gözlemlenmiştir. Bu iyileştirme fiberlerin ağırlık yüzdesiyle birlikte artmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STRES S -STRAIN BEHAVIOUR OF RANDOMLY DISTRIBUTED, DISCRETE FIBER AND MESH REINFORCED SAND UYSAL, Cem M.S. in Civil Engineering Supervisor: Prof.Dr. A. Orhan EROL December, 1993, 12U pages In this study, triaxial compression tests have been carried out to evaluate stress-strain behaviour of of sand reinforced with discrete randomly distributed polypropylene fibers and mesh elements. The influences of confining stress and amount of reinforcement were also investigated. Test results showed that both types of reinforcement improved strength. The degree of improve ment increases as the weight fraction of reinforcement increases. iiiBilinear failure envelopes were observed for sand samples reinforced with both types of inclusions. Failure envelopes of sand-mesh composites were parallel to the envelope for the sand alone after a critical confining stress corresponding to break point in failure envelope. For sand-polypropylene fiber composites a slight increase in the angle of shearing resistance was observed. This improvement increased by the weight fraction of inclusions.