Yeni iletişim teknolojilerinin medya işletmelerinin pazarlama yönetimine etkileri
Effects of the new communication technologies on the marketing methods of the media companies
  1. Tez No: 336295
  2. Yazar: HİLAL ÖZLEM ABUŞOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EMİNE SAYILGAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, İletişim Bilimleri, Journalism, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Yeni İletişim Teknolojileri, Medya İşletmeleri, Pazarlama, New Communication Technologies, Media Companies, Marketing
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu çalışmada, yeni iletişim teknolojilerinin medya işletmelerindeki pazarlama yönetimine etkileri incelenerek ve konu ile ilgili medya işletmelerinin yöneticilerinin görüşleri alınmıştır. Hızla gelişen teknoloji sayesinde internet kullanımının ve sosyal medya ağlarının yaygınlaşması yaşamın her alanında olduğu gibi medya işletmeleri ve pazarlama alanında da bir takım yenilikleri beraberinde getirmiştir.Bu kapsamda pazarlama kavramı yeni iletişim teknolojileri bağlamında ele alınırken, teknoloji ile dönüşen pazarlama anlayışının medya işletmelerindeki pazarlama yönetimine yansımaları analiz edilmeye çalışılmıştır. İlk olarak medya işletmelerinin kullandıkları geleneksel pazarlama yöntemleri irdelenirken 1 gazete, 2 televizyon ve 1 internet sitesinin pazarlama ve reklam yöneticileri ile yüzyüze ve elektronik posta aracılığıyla derinlemesine mülakatlar yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The study analyses the effects of new communication technologies in the marketing management of media enterprises, and marketing managers of media companies gave their opinion on the topic. Through the use of internet and social media networks are rapidly evolving technology in all areas of life, such as the spread of media businesses and has brought some innovations in the field of marketing.In this context, the approach of the new communication technologies into the management of media enterprise?s marketing strategies, methods and processes were analyzed. Firstly, analyzing the traditional marketing methods used by media companies, 1 newspaper, 2 TV channels, 1 website and 1 e-mail marketing and advertising company were questioned through face to face in-depth interviews with managers.