OpenID with certificate-based user authentication on smartcard
Akıllı kartta sertifika tabanlı kullanıcı kimlik doğrulamalı openID
  1. Tez No: 336880
  2. Yazar: BAHAR BERNA KİŞİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ AYDIN SELÇUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: OpenID, digital certi cate, federated identity, single sign-on, certi cate-based user authentication, smartcard, smartcard-based OpenID
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
Kullanıcılarının gözünde federe kimlik sistemleri çeşitli web sitelerine önceden kayıt olma derdi olmaksızın giriş yapmada büyük kolaylık sağlıyor. Daha yukarıdan bakarsak, federe kimlik yönetimi bir IT sisteminin kullanıcılarına tam bir kullanıcı bilgi yönetimine ihtiyaç kalmadan diğer IT sisteminin kaynaklarına güvenli ve kesintisiz erişim imkanı verir. Tek oturum açma mekanizmaları bu tür birbirinden bağımsız sistemlerin kullanıcı kimlik doğrulama sürecini giriş yapılmasını tek bir kez isteyip devamında erişime izin verilmesini temin ederek sağlamış olur. OpenID genellikle kullanıcı adı-parola kimlik doğrulamalı olarak sıkça kullanılan federe kimlik/tek oturum açma sistemidir. Bu çalışmada, OpenID'nin kullanıcı kimlik doğrulama kısmını akıllı kart teknolojisi kullanarak sertifika tabanlı kullanıcı kimlik doğrulama ile güçlendiriyoruz. Çözümümüz kullanıcının akıllı kartındaki elektronik sertifikayı kullanarak güvenli bir kimlik doğrulama metodu sağlıyor. Anahtar sozcukler: OpenID, elektronik serti ka, federe kimlik, tek oturum acma,serti ka tabanl kullanc kimlik dogrulama, akll kart, akll kart tabanl OpenID
Özet (Çeviri)
From the point of its users, federated identity systems provide great convenience to log in to varied web sites without bothering of registration in advance. Looking from a vantage point, federated identity management gives the opportunity to users of one IT system to access data and sources of another IT system seam-lessly and securely without handling a complete user administration. Single sign-on mechanisms manage user authentication process of these systems prompting log in once and assure access control across those multiple independent systems. OpenID is a widely used federated identity/single sign-on scheme generally implemented with username-password authentication. In this work, we augment the user authentication phase of OpenID with certificate-based authentication using smartcard technology. Our solution provides a secure method to authenticate the user with user's digital certificate written on the smartcard.