Tokat ilinde orman ürünleri sanayinin mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri
Present status, problems and solutions of forest products industry in Tokat province
  1. Tez No: 337225
  2. Yazar: MEHMET ÖZBAYRAM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT SAYILI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Sorunlar ve çözüm önerileri, Orman ürünleri sanayi, Tokat ili, Problems and solutions, the forest products industry, Tokat Province
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Bu çalışmada; Tokat ilindeki orman ürünleri endüstrisinde faaliyet gösteren işletmelerin mevcut durumları, personel durumları, üretilen ürünler, hammadde temini ve değişik konularda karşılaştıkları sorunlar, pazarlama ve reklam durumu, finansal durumu, ihracat durumu incelenmiş ve gelecekteki hedefleri ortaya konulmaya çalışılmıştır. Tespit edilen sorunlara çözüm önerileri geliştirilmeye çalışılmıştır. Araştırmada; Kasım-2011 ile Şubat-2012 tarihleri arasında 83 adet işletme ile anket yapılmış ve elde dilen veriler değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study; Businesses that operate in the Forest Products Industry to slap In the present cases have been detected in the States, the staff of the supply of raw materials and manufactured products, have encountered problems in a variety of matters investigated, marketing and ad status, financial status, tried to put out a revised export status, future goals. We tried to develop solutions to problems that are identified. It also is important to promote the forest products industry to benefit from the current state of the Law was put out and researched. The last section is made of forestry products industry businesses In the slap survey study findings.