İnsan kaynaklarının inovasyon stratejilerinin verimliliğindeki rolü
The role of human resources in the efficiency of innovation strategies
  1. Tez No: 337588
  2. Yazar: ARDA ERSAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÖNÜL BUDAK BUDAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları, İnovasyon, İnovasyon Stratejileri, Human Resources, Innovation, Innovation Strategies
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 189
Özet
Küreselleşmenin sonuçlarından kaynaklanan ve organizasyonları adeta amansız bir rekabet ortamına sürükleyen günümüz ekonomik yapılarında, organizasyonlar varlıklarını sürdürebilmek için stratejiler oluşturmak ve bunları doğru bir şekilde uygulamak durumundadır. Bu stratejilerden en önemlileri arasında inovasyon stratejilerini saymak mümkündür. İnovasyon ve bu doğrultuda ortaya konacak stratejilerin temelinde insan faktörü yer almaktadır. Bu nedenden dolayı, literatür taramasına dayandırılarak ortaya çıkartılmış olan bu çalışmada; organizasyonlar için hayati faaliyetleri arasında sayılabilecek olan insan kaynakları faaliyetlerinin, inovasyon stratejilerinin verimliliğindeki rolü incelenmiştir.Çalışmada ilk olarak; çeşitli insan kaynakları faaliyetleri incelenmiş ve bu incelemeyi inovasyon ve inovasyon stratejileri takip etmiştir. Son bölümde ise; incelenmiş olan insan kaynakları faaliyetlei ile inovasyon stratejileri birlikte değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
As a result of the effects of the globalization and current economic structure drive organizations to a relentless competitive environment, organizations create strategies to sustain their existence and must practice them correctly. Among the most important of these strategies are possible to count innovation strategies. Innovation and innovation strategies base on human factor. For this reason, this study, which is based on literature review, examines the role of human resource activities, which can count very vital activities, in the efficiency of innovation strategies.Firstly, in this study was worked on different human resources activities and then, innovation and innovation strategies were followed the first chapter. In the last chapter, the human resources activities and the innovation strategies, which were worked previous chapters, were evaluated together.