Konya tarım makineleri kümesinin yenilikçilik analizi
The innovation analysis of agricultural machinery cluster in Konya
- Tez No: 337719
- Danışmanlar: PROF. DR. MAHMUT TEKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kümelenme, Konya Tarım makineleri, Yenilikçilik, Yenilik analizi, Cluster, Agricultural Machinery, İnnovation, Analysis of İnnovation
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Asrımız, teknolojik gelişmelerin doruğa çıktığı ve tarihin hiçbir devrinde erişemediği bir hızda bilimsel keşiflerin yapıldığı bir çağdır. Teknolojik gelişmelerin ve bilimsel keşiflerin insanlığa daha faydalı ve kullanılabilir olması adına yapılan çalışmalar hayata geçirildiğinde yenilik haline dönüşmektedir. Bu anlamda yapılacak olan araştırma neticesinde tarım makineleri kümesinin yenilikçiliğine değer katması planlanmaktadır.Konya?da tarım makineleri kümesindeki işletmelerin yenilik düzeylerini görmeleri, yeni ve yenilikçi teknoloji üretmeleri, davranışlarını yönetmeleri açısından önemli çıktıları olacaktır. Zira, Konya tarım makineleri kümesinin elemanlarının teknoloji düzeyleri ile yeni ve yenilikçi teknolojiler ortaya konulacaktır. Bu durum Konya`da ki firmaların kısa sürede yeni ve yenilikçi teknoloji üretmelerine katkı sağlayacaktır. Çalışmanın neticesinde diğer sektör kümelerinde de benzer çalışmaların yaygınlaşmasında örnek teşkil etmesi adına öneriler geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Our epoch, the history of technological developments and peaked at a speed not have access to any transfer of an age where scientific discoveries. Technological developments and scientific discoveries made in the name of humanity, to be more useful and usable turns into innovation activities have been implemented. As a result of the research in this sense is planned to add value to innovation in agricultural equipmentset.Levels of innovation in agricultural machinery enterprises in Konya see a set of new and innovative technology to produce, manage their behavior will be important in terms of outcomes. Levels of innovation in agricultural machinery enterprises in Konya see a set of new and innovative technology to produce, manage their behavior will be important in terms of outcomes. As a result of the expansion of the study to be an example of similar studies in other industry clusters in the name of the recommendations have been developed.