Elastik mesnete oturan çift şerit problemi
  1. Tez No: 33780
  2. Yazar: AHMET BİRİNCİ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. RAGIP ERDÖL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elastisite^ Değme mekaniği, Elastik tabaka, Kompozits Elastik mesnet, Şerit. IV, Elasticity9 Contact mechanics, Elastic layer, Composite, Elastic foundation, Strip
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
ÖZET Bu çalışmada, elastik mesnete oturan yapıştırılmış,, elastik sabitleri ve yükseklikleri farklı sonsuz iki bileşik tabaka problemi elastisite teorisine göre incelenmiştir. Birinci bölüm giriş bölümü olup ikinci bölümde, elastisite teorisine ait temel denklemler ve integral dönüşüm teknikleri kullanılarak gerilme ve yerdeğiştirmelerin genel ifadeleri elde edilmiştir, üçüncü bölümde9 problemin tanımı yapılmış kütle kuvvetleri ihmal edilerek gerilme ve yerdeğiştirme ifadeleri elde edilmiştir. Yine aynı bölüm de gerilme ve yerdeğiştirme ifadeleri sınır şartlarına uygulanarak elde edilen denklem takımı çözülmüş, gerilme ve yerdeğiştirme ifadelerindeki katsayılar hesaplanmıştır. Dördüncü bölümde,, katsayılar gerilme ve yerdeğiştirme ifadelerinde yerlerine yazılmışs gerilme ve yerdeğiştirme ifadelerini bozan singüler terimler ayıklanmış ve bunların kapalı ıntegralleri hesaplanmıştır. En bü yük normal gerilmelerin simetri ekseni üzerinde olduğu bilindiğinden ö“(x9y) ve o\, (xsy) normal gerilmeleri ı singüler terimlerin çıkartılıps bun- x y ların kapalı integral lerinin ilave edilmesi ile hesaplanmıştır. Dış yüke”malzeme ve yay sabitlerinin oranlarına ve tabaka kalınlıklarının oranları na değişik sayısal değerler verilerek y simetri kesitindeki gerilme dağılımları hesaplanarak grafikleri çizilmiştir. Çalışmadan çıkarılan sonuçlar beşinci bölümde özetlenmiş olup, bu son bölümü yararlanılan kaynaklar izlemektedir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY The problem of stuck layered composite made of two materials with different elastic constants and heights resting on an elastic foundation is solved according to the Theory of Elasticity. For the solution» the upper elastic layer is assumed to be subjected to symmetrical distribution and concentrated loads. This study consists of five main chapters. The first chapter introduces the work done. In the second chapter* general expressions of stresses and displacements are obtained for two-dimensional continuum by using governing equations of Elasticity and the integral transform technique. In the third chapter, the oroblem is described and expressions of the stresses and displacements are studied without gravity forces. Eight linear algebraic equations are written under bourdary conditions and the unknown coefficents in the expressions of the stresses and displacements are calculated from these equations. In the fourth chapter 9 singular terms which spoil the convergency of the kernel of normal stresses ov and ow for values of y around h* are x y i subtracted and their closed integral forms are added. The distribution of the stress on the y symmetrical cross section are calculated and plotted by giving different numerical values of the external loads ratios of material constants and soring constant and ratios of layered heights. The results obtained from the study in general are summarized in the fifth chapter. This chapter is followed by a list of references.