A new service architecture for IPTV over internet
Internet üzerinde IPTV için yeni bir mimari
- Tez No: 338320
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ECE GÜRAN SCHMİDT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: IPTV, ölçeklenebilir Video Kodlaması, Uygulama Seviyesinde Birden Çok Kullanıcıya Gönderim, IPTV, Application Layer Multicast, Scalable Video Coding
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
erfSon yıllarda Internet üzerinden gönderilen multimedia uygulamaları ve Internet Protokol Televizyonu (IPTV) giderek daha çok ilgi gormeye başlamıştır. IPTV?nin y üksek bant genişliği, ölçeklenebilirlik, minimum gecikme, jitter ve kanal geçiş suresi; gibi kendine özgü gereksinimleri vardır. IP-multicast, IMS (IP Multimedia Sistemi) Protokolu ve P2P yaklaşımlar IPTV uygulanması için önerilmiştir. An- cak, IP-multicast çekirdek ağdaki tüm yönlendiricilerin çok noktaya yayın yeteneğine sahip olmasını gerektirir, IMS?in ölçeklenebilirlik sorunları vardır ve P2P tamamen dağınık yapısı nedeniyle ağ kay- naklarından verimli bir şekilde yararlanamaz. Bu amaçla, yeni bir uygulama katmanı çok noktayayayın protokolunu (CALMTV) öneriyoruz. Bu protokolde daha etkili sonuçlar elde etmek için çok noktaya gönderim, bant genişliği tahmin etme ve ölçeklenebilir video tekniklerini birleştirdik. CALMTV performansını ns-2 kullanarak benzetimledik. Sonuçlarımıza göre CALMTV uçtan uca gecikme ve zap zamanı açısından diger IPTV yapılarına g öre daha iyi sonuçlar vermektedir.
Özet (Çeviri)
Multimedia applications over the Internet and Internet Protocol Television (IPTV) gain a lot of attention. IPTV has a number of service requirements such as; high bandwidth, scalability, minimum delay,jitter and channel switch time. IP multicast, IMS (IP Multimedia System) Protocol and peer-to-peerapproaches are proposed for implementing IPTV. However, IP multicast requires all the routers in thecore network to possess multicast capability, IMS does not easily scale and P2P cannot eciently utilize the network resources because of its completely distributed nature. To this end, we propose newapplication layer multicast protocol Cluster Based Application Layer Multicast IPTV (CALMTV)which combines application layer multicast, scalable video coding and probing techniques to meetIPTV requirements. We present the components and their relevant algorithms and evaluate the performance of CALMTV with ns2 simulations. Our results compared with the published results of otherIPTV architectures show that CALMTV has better performance in end-to-end delay and zapping time.