Türkiye'de Tarım Sigortası uygulamasının analizi
The analiz of application of agriculture insurance in Turkey
  1. Tez No: 340324
  2. Yazar: MEHDİ BEHJAT CHONGHARALOUYE YEKAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KAMİL USLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sigortacılık, Insurance
  6. Anahtar Kelimeler: Tarım, Tarım Sigortası, Devlet Desteği, TARSİM, Agricalture, Agricalture Insurance, Government Backing, TARSİM
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sigortacılık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Tarım insanlığın ilk faaliyetlerindendir. Tarım ülkeler arasında da her zaman büyük öneme sahiptir. Ekonomide ağırlıklı olan sektörlerden birisi olan tarım, devletler tarafından desteklenmektedir, toplumun beslenme ihtiyaçlarını gidermesinde, gıda güvenliği ve sanayi sektörüne hammadde sağlanmasında katkıda bulunmaktadır. Toplumda özellikle gelişmekte olan ülkelerde büyük kısım için gelir ve geçim kaynağı olmaktadır, istihdam açısından önemlidir. Tarım faaliyetleri hava şartlarından dolayı her zaman etkilenmektedir, olumsuz hallerde önemli kayıplar ve zararlar yaşanmaktadır. Bu nedenle tarımı sigorta kapsamı altına almak yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı gayet mantıklıdır. Türkiye'de 2005 yılından beri, yeni tarım sigortaları kanunu yürürlüğü girdikten sonra, tarım sigortaları konusunda büyük başarılar kazanılmıştır, devlet direk prim desteği yapması ile çiftçileri, tarımsal faaliyetlerini sigortalanması konusunda teşvik etmektedir.
Özet (Çeviri)
Agricalture is the first activity of humanity. Agriculture has the great importance between countries at any time. One of the main sectors in the economy is agriculture, supported by states. It also, fix the nutritional needs of society, contributes to food security and the provision of raw materials to industry. Agricalture, for a large part of society, especially in developing countries is a source of income and livelihood, also is important in terms of employment. Agricultural activities are affected at any time due to weather conditions, in unexpected cases, significant losses are experienced. Therefore, for the above-mentioned reasons it?s quite reasonable to get the agricalture under the insurance umbrella.In Turkey since 2005, after the new agriculture insurance law in force, gained great achievements in agricultural insurance practicies. The government encourages the farmers to ensure their activities and assets via the governments direct Premium suports.