Birinci İzmir İktisat Kongresi ve hukuki etkileri
The first İzmir Economic Congress and its legal effects
- Tez No: 340510
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HAYDAR BURAK GEMALMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Birinci İzmir İktisat Kongresi, hukuk ve ekonomi, Türkiye?de toplumsal sınıflar, The First İzmir Economic Congress, law and economy, social classes in Turkey
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 147
Özet
Bu çalışma 17 Şubat ? 4 Mart 1923 tarihlerinde gerçekleştirilen Birinci İzmir İktisat Kongresi?ni ve Kongre?de alınan kararların ne ölçüde hayata geçirildiğini ele almaktadır. Kararların hayata geçirilmesi noktasında Kongre sonrasında hukuk ve ekonomi dünyasında ve siyasal alanda gerçekleşen olay ve olgular temel alınmıştır. Bu bağlamda Osmanlı?daki hukuksal ve ekonomik yapı tespit edildikten sonra Kongre?ye ilişkin teknik bilgiler verilmiş ve nihayet Kongre sonrasındaki gelişmeler izlenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study examines the First İzmir Economic Congress held between 17 February ? 4 March 1923 and to what extent that the decisions taken therein were executed. The analysis of execution of the decisions is based on the instances and facts that occurred after the Congress in both economic and political arena. In this regard, following the determination of the legal and economic structure in Ottoman period, technical information concerning the Congress is laid and eventually the facts that happened after the Congress are observed.