Reducing test automation maintenance cost by class-driven approach
Sınıf güdümlü yaklaşım ile test otomasyon bakım maliyeti azaltma
  1. Tez No: 341215
  2. Yazar: SERKAN AKOĞLANOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. M. ALPER TUNGA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Test Otomasyonu, Test Otomasyon Bakım Maliyeti, Sınıfa Dayalı Mimari, Test Automation, Test Automation Maintenance Cost, Class-Driven Architecture
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu çalışmanın amacı test otomasyon projelerinde, sınıfa dayalı mimari kullanarak, bakım maliyetlerini klasik otomasyon yöntemlerine göre düşürmektir. Test otomasyonu da bir yazılım geliştirme projesidir. Bu nedenle her test otomasyon projesinin bakım sürecide olmalıdır. Test edilen uygulamanın her yeni sürümünde kullanıcı arabirimde yapılan değişiklikler test otomasyon senaryolarınında değişmesini gerektirir. Klasik test otomasyon araçları, kullanıcının uygulama üzerindeki hareketlerini bir senaryo olarak kaydedip, daha sonra bu senaryoların otomatik olarak çalıştırılmasını sağlar. Test edilen uygulamada yapılan değişiklikler, otomatik senaryoların değiştirilmesi gerektirir. Klasik yöntemde bu senaryo yeniden kaydedilir. Sınıfa dayalı mimari, test edilen uygulama üzerindeki kullanıcı arabirim nesnelerini sınıf olarak tanımlar. Otomatik test senaryoları bu sınıflardan türetilen nesnelerle yazılır. Test edilen uygulamada bir ekran üzerinde yapılan değişiklik, o sınıfa karşılık gelen test otomasyon sınıfı üzerinde yapılır. Test senaryosunu yeniden kaydetmek gerekmez.
Özet (Çeviri)
The objective of this thesis is to reduce maintenance cost of test automation projects by using class-basen architecture. Software test automation is a software development project. Thus, every test automation project should have maintenance phase. The format and behaviour of a system?s user interface changes with each new release and so the automated tests must also change. Classical test automation tools save the movements of the user?s on the application then provides these scenarios to be run automatically. Changes made on the system under test requires updates on the automated test scripts. In classical methods, these scenarios are re-recorded. On the class-based architecture, all system?s user interface is covered by a class. Each change is handled from the class. And test scenarios are written by using the objects that are driven from related classes. Therefore re-recording of each scenario is not needed.