Adana ilindeki toplu taşıma sistemlerinin alt yapısının tespiti ve iyileştirme önerileri
Determination of the public transports basic facilities and improvement suggestions in Adana
- Tez No: 341313
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT ERGÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ulaşım, Transportation
- Anahtar Kelimeler: Toplu Taşıma, Ulaşım, Adana, Verimlilik, Public Transport, Transportation, Adana, Efficiency
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Günümüzde ulaşım altyapısı, özellikle insanların kentsel alanlara ulaşımı, hareketliliği ve toplumların ekonomik gelişimi için yaşamsal bir önemdedir. Toplu taşıma sistemleri ise bu ulaşım altyapısının en önemli unsurlarından biridir. Kentlerin gelişimiyle birlikte artan ulaşım sorunlarının çözümü her geçen gün daha da karmaşık hale gelmektedir. Farklı ulaşım türleri ile çeşitlenen kent içi ulaşım sistemlerinde, bir yolculuk sırasında kullanılacak ulaşım türlerinin olumlu özelliklerinin birleştirilmesi ve olumsuz özelliklerinin azaltılması için bu ulaşım türlerinin birbirleri ile bütünleşmesi gerekmektedir. Kullanıcı odaklı, hızlı ve ekonomik bir toplu taşıma sisteminin geliştirilmesi, kent içi ulaşım sorunlarının çözülmesi için son derece önemlidir.Bu çalışmada, Adana'da yaşanan ulaşım sorunları üzerine bir değerlendirme yapılmıştır. Bu kapsamda, Adana'nın mevcut durumunu niteleyen veriler derlenerek, toplu taşıma sisteminin verimliliğini arttırabilmek adına çözümler üretilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
At the present day basic facilities of transportation,especially people?s arriving urban areas ; mobility and for economic developments of society, has got a vital importance.Public transport system is one of the most important components of this transportation?s basic facilities. Increasing transportation problems? solutions are being more complicated with developing of cities day by day. At iner-cities? transportation systems which varying with the different types of transportation, transportation types that used during a travel, for compounding positive specialities and decreasing negative specialities ,these transportation types are should be integrated with each other. Improving a user-focused,fast and economic public transport system has a great importance for solving iner-city transportation problems.In this study, an assessment was made on transportation problems in Adana. In this context, Current state?s datas of Adana were compiled on behalf of the solutions to increase the efficiency of the public transport system were produced.