Mobil cihazlarda farklı ağ bağlantılarını kullanarak TCP performansının arttırılması
Improving TCP performance on mobile devices using multiple network interfaces
- Tez No: 341435
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. HACI ALİ MANTAR
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Multihome, Transmission Control Protocol (TCP) Performansı, Mobil Cihazlar, Kablosuz Ağ, Freebsd, Multihome, Transmission Control Protocol (TCP) Performance, Mobile Devices, Wireless, FreeBSD
 - Yıl: 2013
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
 - Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 62
Özet
Mobil cihazların farklı ağalara bağlanma yeteneklerinin artması, aynı anda birden fazla ağ arayüzünü kullanabilme yeteneğine ihtiyaç doğurmuştur. Bu tez kapsamında birden fazla ağ arayüzünün aynı anda kullanılabilmesi için bir yöntem önerilmiştir.Önerilen yöntem, mobil cihazlarda bağlantıların izlenmesi ve çeşitli parametreler aracılığı ile daha hızlı sonuç vereceği düşünülen ağ bağlantısının anlık olarak kullanılmasına dayanmaktadır. Bu yöntemle mobil cihazlarda TCP performansının arttırılması hedeflenmiştir. Önerilen yöntemde sadece mobil cihazların TCP/IP yığınında değişiklik yapılması yeterli olmaktadır. Hücresel ağ bağlantı cihazları, kablosuz modemler, anahtarlama ve yönlendirme cihazları, güvenlik duvarları, saldırı tespit sistemleri gibi herhangi bir sistemde değişiklik yapılması gerekmemektedir. Kullanıcı uygulamalarında da sistem uygulamalarında da herhangi bir değişiklik yapılması gerekmemektedir. Yapılması gereken tek değişiklik mobil cihazların TCP/IP yığınında ağ katmanındadır. Önerilen yöntem, FreeBSD üzerinde bir çekirdek modülü olarak gerçeklenmiş ve çeşitli performans testleri yapılmıştır. Sonuç olarak, önerilen yöntemin zaman zaman sadece tek ağ bağlantısının kullanılması durumuna göre avantajları olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Increasing number of network interfaces of mobile devices created a demand on capability of using simultaneous use of multiple network interfaces. In this thesis, we have proposed a method to use multiple network interfaces simultaneously. The proposed method is based on instant use of network which is considered to give better performance by tracking connections and using several parameters on mobile devices. The objective is to increase the TCP performance of mobile devices. The method proposes that only updating TCP/IP stack of mobile devices is enough. There is no need to make changes on devices like cellular network devices, wireless modems, routers and network switches, firewalls, intrusion detection and prevention systems. There is a need to update or change neither in user applications nor in system applications. The only change needed is on the network layer of TCP/IP stack in mobile devices. The proposed method is implemented as a kernel module on a FreeBSD box and several performance tests are applied. As a result, tests results showed that the proposed method is better than using single network interface on some conditions.