Halkaların bir genişlemesi ve Hochschild 2-eşdevirlileri
An extension of rings and Hochschild 2-cocycles
  1. Tez No: 341436
  2. Yazar: DİLEK YAMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUHAMMET TAMER KOŞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Extension of rings, Hochschild 2-cocycle, Reversible ring, Symmetric ring, Armendariz ring
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 39
Özet
Bu çalışmamız altı bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde giriş kısmı bulunmakta olup, tezin amacı gösterilmiştir .İkinci bölümde bu çalışma için gerekli olan bazı temel tanım ve kavramları verilmiştir. Üçüncü bölümde MUHAMMET TAMER KOŞAN, TSIU-KWEN LEE ve YIQIANG ZHOU tarafından yazılan `An Extension of Rings and Hochschild 2-cocycles? isimli makale çalışılmıştır. Dördüncü, beşinci ve altıncı bölümlerde MUHAMMET TAMER KOŞAN ve, TSIU-KWEN LEE ve YIQIANG ZHOU tarafından yazılan bu makalenin bazı bölümleri üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this work consists of six chapter. The first chapter includes the purpose of the thesis. In the second chapter we present some basic definitions and useful notions. In the third chapter we study the paper `An Extension of Rings and Hochschild 2-cocycles?, written by MUHAMMET TAMER KOŞAN, TSIU-KWEN LEE and YIQIANG ZHOU . In the fourth, fifth and sixth chapter we focus on some part of the paper `Dou Modules And Duo Rings? , written by MUHAMMET TAMER KOŞAN , TSIU-KWEN LEE and YIQIANG ZHOU.