İdari kolluk faaliyetinin özel hukuk kişilerince görülmesi
The fulfillment of administrative police power by private persons
- Tez No: 342126
- Danışmanlar: PROF. DR. AYDIN GÜLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: İdari Kolluk, Kolluk Yetkisinin Devredilmezliği, Özel Hukuk Kişileri ve Kolluk, Özel Güvenlik, Köy Korucusu, Yeminli Mali Müşavir, Yapı Denetimi, Araç Muayene İstasyonları, Administrative Police Power, Devolution of Police Power, Private Persons and Police, Private Security, Village Guard, Chartered Accountant, Building Inspection, Vehicle Inspection Station
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 180
Özet
Çalışma kapsamında, bünyesinde kamu gücünü ihtiva eden ve kamu hukuku esasına göre yerine getirilmesi gerektiği kabul edilen idari kolluk faaliyetinin özel hukuk kişilerince görülmesine ilişkin usul ve esaslar ele alınmıştır. Kolluk faaliyetinin özel hukuk kişilerine devrinin mümkün olup olmadığı ve özel hukuk kişilerinin sahip olduğu yetkilerin niteliği belirlenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla özel hukuk kişilerinin yetkilendirilmesine ilişkin hukuki düzenlemeler önce ayrı ayrı ele alınmış daha sonra ise bunlara ilişkin genel bir değerlendirme yapma yoluna gidilmiştir.
Özet (Çeviri)
Within the scope of this work, the procedures and principles of the fulfillment of the administrative police power by private persons are examined in detail that contains public power within and should be fulfilled on the basis of public law rules. It is tried to determine whether it is possible the devolution of police power the private persons and the nature of the powers that are given to the private persons. For this purpose, primarily, legal arrangements regarding the authorisation of the private persons are discussed separately and afterwards it is made a general evaluation about them.