Geçmişten günümüze iç giyim ve Triumph markalaşma süreci
The underwear from past to present and Triumph branding process
  1. Tez No: 342394
  2. Yazar: DENİZ ÇALIŞKAN
  3. Danışmanlar: PROF. ESİN SARIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Giyim Endüstrisi, Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Clothing Industry, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İç giyim, Markalaşma, Triumph, Underwear, Branding, Triumph
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil ve Moda Tasarımı Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Tekstil ve Moda Tasarımı Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 193
Özet
İç giyim sektörü tüm dünyada teknoloji ve moda anlayışı ile hızla gelişmektedir. Her sektörde olduğu gibi, iç giyim sektöründe de büyümenin anahtarı tüketicilerdir ve tarihte iç giyim ürünlerinin ortaya çıkışı da tüketicilerin vücutlarını koruma, estetik, moda vb. kaygıları doğrultusunda gerçekleşmiştir. Bir iç giyim markası olan Triumph International'ın 125 yıllık geçmişi incelenmeden önce, konunun daha kapsamlı tanıtılması amacı ile geçmişte ve günümüzde kullanılan iç giyim ürünleri ve bu ürünlerde kullanılan malzemeler de bu araştırmanın kapsamındadır. Triumph International'ın bir asırdan fazla bir zaman önce kurulmuş ve bugüne kadar ayakta kalabilmiş güçlü ve köklü bir marka olarak araştırılması bir iç giyim markası olarak markalaşmanın aşamalarını ve uygulanan stratejileri bize göstermektedir.
Özet (Çeviri)
The underwear sector is developing quickly all over the world with technology and fashion sense. As in every sector, consumers are key to growth. In the past, these consumers needed to; protect their body, have an attractive appearance and adapt to fashion, so underwear products came out because of that reasons. Before investigating an underwear brand Triumph International?s 125 year history, the underwear products that used in past and today also the materials used in production of these products are included by this study. Triumph International was founded more than a century ago and until now stil standing strong and well-established brand in underwear sector. That phases and show us the strategies of branding as an underwear brand.