Bursa bindallı işleme ve giyim özelliklerinin, gününmüz modasına uyarlanması
Bindalli processing and wear properties of Bursa, today's version of fashion
- Tez No: 342404
- Danışmanlar: PROF. DR. ESİN SARIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Giyim Endüstrisi, Clothing Industry
- Anahtar Kelimeler: Bindallı, Dival İşi, Maraş İşi, Bursa Bindallı, Osmanlı Gelinlikleri, El Nakışı, Bindallı, Dival Work, Maras Work, in Bursa Bindallı, Ottoman Bridal Gowns, Hand Embroidery
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Tekstil ve Moda Tasarımı Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 214
Özet
Bursa bindallı tarihi, kumaş, işleme, desen özellikleri ve süsleme teknikleri incelenmiştir. Araştırmayla unutulmakta olan bu giysileri işleme ve desen özelliklerini günümüz kıyafetleriyle bütünleştirmek amaçlanmıştır.Araştırma kapsamında bindallı, bindallı ve dival işinin tarihsel gelişimleri incelenmiş, sırma atölyesinde uygulanan dival işi iğne tekniklerinin meslek analizleri yapılarak işlem yaprakları verilmiştir. Günümüz modasına uygun hazırlanan koleksiyonlar, güncel işleme ve baskı teknikleriyle çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Date of Bursa Bindallı, fabrics, processing, design properties and decoration techniques were investigated. Processing and design features of the trial forgotten today, this garments intended to integrate clothes.Bindallı scope of the research, analyzed the historical development of bindallı and Dival work, workshop, applied gilt leaves Dival business process analyzes needle techniques are employed. Prepared in accordance with today's fashion collections, current processing and printing techniques were studied.