1960-1970 yılları arasında modayı etkileyen faktörler
Between 1960-1970 effects the factors of fashion
- Tez No: 342452
- Danışmanlar: PROF. DR. ESİN SARIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Giyim Endüstrisi, Clothing Industry
- Anahtar Kelimeler: Moda, 1960, 20. Yüzyıl, Fashion, 1960, 20th Century
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tekstil ve Moda Tasarımı Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Tekstil ve Moda Tasarımı Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
1960 ve 1970 yılları arasında geçen on yıllık süreç içerisinde oluşan kültürel,ekonomik, politik ve sanatsal olaylar çeşitli tepkilere neden olmuştur ve bunlar damodaya yansımıştır. Özellikle gençlerin hâkimiyetinin ağırlıkta olduğu bu süreçte,moda onlar tarafından belirlenmiştir. Farklı yaşam ve giyim tarzları ortaya çıkmış,moda toplumun alt kesimlerine kadar inerek önemli bir rol oynamıştır.?1960-1970 Yılları Arasında Modayı Etkileyen Faktörler? adlı yürütülençalışmada; bu on yıllık süreç içerisinde yaşananların, Sanayi Devriminden başlayarakçıkış noktaları ve gelişim süreçleri incelenmiştir. Giysi aracılığı ile ifade edilenler,amaçları ve toplumsal düzen içerisinde nasıl birer moda unsuru haline geldiğigörülmüştür.
Özet (Çeviri)
Passed ten yearly period between 1960-70, cultural, economical, politicaland art events took some reactions and affected the fashion. Especially, in that periodyouth was dominated on fashion that?s why they gave a direction to fashion. Differentlife style and dressing brand came out, also fashion reached the lower part of sociatyand getting more important.?Between 1960-70 Effect the Factors of Fashion? named work, in this tenyearly period happens, researched starting point and evolution process startedfrom industrial revolution. Explanation with clothes, become a fashion fact in reasonsand social order.