Project and process management methods influencing agile software development
Çevik yazılım geliştirmeyi etkileyen proje ve süreç yönetim metodları
  1. Tez No: 342780
  2. Yazar: MEHMET SELİM DERİNDERE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ATAKAN KURT, PROF. DR. SEVİNÇ GÜLSEÇEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, İşletme, Computer Engineering and Computer Science and Control, Industrial and Industrial Engineering, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yazılım Proje Yönetimi, Çevik Yazılım Geliştirme, Proje Yönetimi, KarmaşıkAdaptif Sistemler, Yalın, Kanban, Kısıtlar Teorisi, Software Project Management, Agile Software Development, Project Management, Complex Adaptive Systems, Lean, Kanban, Theory of Constraints
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 169
Özet
Yüksek karmaşıklığa sahip endüstriyel ortamlarda kazanılan bilgin ve tecrübenin yazılım geliştirme projelerine aktarılabilmesi için, proje kavramı ve çevik yazılım proje yönetimine temel teşkil eden teori incelenmiş, karmaşık adaptif sistemler teorisi yazılım geliştirmeprojeleri için bir teori olarak önerildi. Bu teorik altyapı kullanılarak muhtelif endüstri dallarında kullanılan proje ve süreç yönetim metotlarının yazılım geliştirme projelerine uygulanma şekilleri ve uygunlukları incelendi. Bu metotların yazılım geliştirme projelerine hangi değişik koşullarda ve nasıl uygulanabilecekleri incelendi.
Özet (Çeviri)
In order to transfer the knowledge gained in highly complex industrial environments to software development projects, the paradigm of project and underlying theory of agilesoftware project management is examined and complex adaptive systems theory is proposed as a theory for software development. The adaptation of project and process management methods used in separate industries to software development is investigated using this theoretical foundation. Adaptation and different applications of these methods under different situations to software development projects was examined.