Production of MgO catalyzor nano particles by flame sprey pyrolyses method
Alev sprey piroliz yöntemi ile MgO katalizör nanopartiküllerin üretimi
- Tez No: 343050
- Danışmanlar: PROF. DR. TURAN BATAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: Alev sprey piroliz, nanoboyutlu magnezyum oksit, Forward kinematic, servo motor, arduino, microcontrollera Keywords: Flame spray pyrolysis, nanoparticle magnezium oxide
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Cevher Hazırlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
Oksit nanomalzemeler gelişmiş yapısal seramiklerin hazırlanması için katalizör ve başlangıç malzemeleri dahil olmak üzere geniş bir uygulama alanına sahiptir. Magnezyum oksit kimyasal olarak inert, elektrik yalıtımı, optik şeffaflık, yüksek sıcaklık kararlılığı, yüksek termal iletkenlik ve ikincil elektron emisyonu gibi mükemmel özelliklere sahip olmakla birlikte sodyum klörür kristal yapısı ile son derece yalıtkan kristalin malzemedir. Bu çalışmada, nanoboyutlu magezyum oksit tozu alev sprey piroliz tekniği ile sentezlenmiştir. Üretilen tozlara havada 120 dakika 500 santigrad derecede kristalin yapısını elde etmek için tavlama yapılmıştır. Faz yapısı x-ışınları difraktometresi ile birincil partiküllerin morfolojisi ve boyutu taramalı elektron mikroskobunda ile incelenmiştir. Partikül büyüklüğü, partikül boyutu analizi kullanılarak belirlenmiştir. Analiz sonucunda, Partiküllerin ortalama boyutu 60 nanometredir ve faz yapısı magnezyum oksit periklasdır.
Özet (Çeviri)
Oxide nanomaterials have a wide range of applications including as catalysts and starting materials for preparing advanced structural ceramics. Magnesium oxide is highly insulating crystalline solid with sodium chloride crystal structure with excellent properties such as chemical inertness, electrical insulation, optical transparency, high temperature stability, high thermal conductivity, and secondary electron emission. In this study, nano scale magnesium oxide powders were synthesized via flame spray pyrolysis technique. The produced powders were post- annealed to obtain crystalline structure at 500 degrees centigrade for 120 minutes in air. The phase structure was analyzed by x-ray diffractometer. The morphology and accurate size of the primary particles were further investigated by scanning electron microscope. Particle size was determined using particle size analyzer. As a result of the analysis, Particles size is 121 nanometer and the phase structure is periclase magnesium oxide.