Cloth tearing simulation
Kumaş yırtılma simülasyonu
  1. Tez No: 343079
  2. Yazar: EMRE ÖNAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. VEYSİ İŞLER, DR. ÇAĞATAY ÜNDEĞER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Kumaş Yırtılması, Kumaş Simülasyonu, Yay Fiziği, Maddelerin Kırılması, Cloth Tearing, Cloth Simulation, Spring Physics, Fracturing Materials
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Modelleme ve Simülasyon Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Farklı fizik simülasyonları başlığı arasında, kumaş simülasyonu bilgisayar grafiği alanında popüler konular arasındadır. Kumaş simülasyonunun farklı yönleri hakkında birçok çalışma yayınlanmıştır yalnız kumaş yırtılması üzerine yoğunlaşmış pek fazla çalışma yoktur. Kumaş yırtılması ile ilgili olan az sayıda çalışmalar da problemin sadece belirli yönleriyle ilgilendiler ve genel çözüm sağlamamıştır. Bu çalışmada kumaş yırtılması probleminin farklı yönleri için genel bir çözüm sunulmaktadır. Bu çalışmada üzerinde yoğunlaşılan noktalar şunlardır; gerçekçi yırtılma efekti sağlamak, yırtılma işleminden sonra yüzeysel alan bütünlüğünü ve doku bütünlüğünü korumak, dışarıdan fiziksel darbeler veya kullanıcının kumaşı sürüklemesi gibi içeriden etkileşimlere karşı kumaş yırtılmasını olması gerektiği gibi yürütmek. Bu tezde sunulan teknik düzensiz kumaş yapısıyla çalışmaktadır. Bu birçok simülasyon sisteminin burada sunulan metodu kendine uyarlamasını kolaylaştırmaktadır. Bu tekniğin işlem maliyeti çok düşüktür ve bu yüzden gerçek zamanlı simülasyon sistemleri için de uygundur.
Özet (Çeviri)
Among different physical simulation topics, cloth simulation is one of the popular subjects in computer graphics. There are many different studies published on different aspects of cloth simulation, but there are not many studies which are focused on the tearing of cloth. Existing studies related to this topic have only dealt with some aspects of the problem and have not provided general solutions. In this thesis, we provide a generic solution for different aspects of the problem of tearing cloth. Some of the points we focus on in this study include, providing realistic tearing effect, preserving polygonal area consistency and texture integrity after the process of tearing, handling the tear properly for both outer physical impacts or inner manipulations like allowing a user to drag the cloth interactively. The technique proposed in this thesis works with non-uniform cloth structure. It makes it easier to adopt the solution proposed here for many different simulation systems. The processing cost of the technique is quite small, so it is also appropriate for realtime simulation systems.