E n deki kendisine benzer eğriler ve yüzeylerin bir karakterizasyonu
A characterization of a selfsimilar curves and surfaces in E n
- Tez No: 343163
- Danışmanlar: PROF. DR. KADRİ ARSLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Kendisine benzer eğriler, Kendisine benzer yüzeyler, Ortalama eğriliği, 1. Frenet eğriliği, Self similar curves, Self similar surfaces, Mean curvature, 1.Frenet curvature
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 43
Özet
Bu çalışmada E n deki kendisine benzer yüzeylerin 1. ve 2. temel form katsayıları yardımıyla bazı sınıflandırmaları verilmiştir. Bu tez 5 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş bölümüdür. İkinci bölümde çalışmanın ilerideki bölümlerinde kullanılan temel tanım ve kavramlar verilmiştir. Üçüncü bölümde E n deki eğriler ele alınmıştır. Bu bölümde kendisine benzer eğriler ile ilgili temel sonuçlar elde edilmiştir. Dördüncü bölümde E 3 deki yüzeyler ele alınmıştır. Bu bölümde kendisine benzer yüzeyler ile ilgili bazı sonuçlar elde edilmiştir. Beşinci bölümde E 4 deki yüzeyler ele alınmıştır. Bu bölümde kendisine benzer yüzeyler ile ilgili bazı sonuçlar elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, a characterizations of self similar surfaces in E n with the help of coefficients of the first and second fundamental form are given. This thesis consist of five chapters. First chapter is introduction. In the second chapter it is given some basic definitions and theorems which will be use in the other chapters. In the third chapter self similar curves in n-dimensional Euclidean space E n are considered. In the fourth chapter self similar surfaces in 3-dimensional Euclidean space E 3 are considered. Some of the original results were obtained. In the final chapter self similar surfaces in 4-dimensional Euclidean space E 4 are considered. Some of the original results were obtained.