Hemen hemen yarı kenmotsu manifoldlar
Almost pseudo kenmotsu manifolds
  1. Tez No: 344038
  2. Yazar: DİLEK YEŞİLSANCAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NESİP AKTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Değme manifold, Hemen hemen Kenmotsu manifold, Hemen hemen yarı Kenmotsu manifold, Contact Manifold, Almost Kenmotsu Manifold, Almost Pseudo Kenmotsu Manifold
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Düzce Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Hemen Hemen Yarı Kenmotsu Manifoldlar Bu tez çalışması beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm, giriş kısmına ayrılarak genel bir literatür bilgisi verilmiştir. İkinci bölümde, gerekli temel kavramlardan söz edilmiştir. Üçüncü bölümde, hemen hemen yarı Kenmotsu manifoldlar için eğrilik özellikleri verilerek bu tip manifoldların bazı paralel tensör alanlarıyla olan ilişkileri incelenmiştir. Dördüncü bölümde hemen hemen yarı Kenmotsu manifoldlara iki örnek verilmiştir. Son bölüm ise sonuç ve önerilere ayrılmıştır.
Özet (Çeviri)
Almost Pseudo Kenmotsu Manifolds This thesis consists of five chapters. The first chapter is devoted to the introduction section and provide a generel knowledge of literature. In the second chapter, we have given about the basic concepts needed. In the third chapter, curvature properties of the almost pseudo Kenmotsu manifolds are given and some relationships with some paralel tensor fields are examined. In the fourth chapter, we have given two examples for almost pseudo Kenmotsu manifolds. The last chapter is divided into results and recommondatitons.