Cihan Tarihinin Umumi Hatları,4.cilt(Çeviri Yazı)
History of The Universe 4.tome( Transcription)
  1. Tez No: 344624
  2. Yazar: BURCU UYGUR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Dünya, Avrupa, Gelişme, World, Europea, History, Development
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 254
Özet
Cihan tarihinin umumi hatları adlı eserde 17, 18. ve 19. yy kapsayan dönemin siyasi etkileri, devletlerin değişimleri haritalarla da desteklenmenin dışında dönemin değişen edebiyet, resim, müzik ve teknolojik gelişmelerde geniş bir şekilde ele alınmıştır. Bu kitabı çevirmemizdeki amaçlardan biride dünya devletlerinin bir bütün olduğunu her devletin bu bütünün parçası olduğunu ve bu bütünü anlayabilmek için parçaların tek tek bilinmesi gerektiğini belirtmektir. Avrupa tarihini bilmek kavramak kendi tarihimizi daha iyi anlamamıza sebep olacaktır
Özet (Çeviri)
In the work named `History of the Universe? there are polical impacts belong seventeenth-nineteenth centuries. However goverments variations are shown not only with maps but also period developments related with literatüre, music, Picture and technology. One of the aim for this translation is to Show that states are an entire and eachstates are parts of this entire. Furthermore to deduce this entire each parts should be known individually Knowing European history helps us to see our history.