H.C. Wels cihan tarihin umumi hatları İstanbul 1927 adlı eserin transkripsiyon ve değerlendirmesi
Transriptionand evaluation of creation named genel lines of jihan history, Istanbul 1927 by H.C. Wels
- Tez No: 327961
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YÜKSEL ARSLANTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Kavimler, Medeniyetler, İskender, Sargon, Kast, Tribes, Civilizations, İskender, Sargon, Caste
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eskiçağ Tarihi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 312
Özet
Çalışmamız cihan tarihinin umumi hatları adlı eserin transkripsiyonunu içermektedir. Bu çalışmada insanlık tarihinin önemli bir kilometre taşı olan medeniyetleri ve bu medeniyetlerin tarihi süreçlere katkısını anlattık. Bu çerçevede daha önce çevirisi yapılmamış bu eserin transkripsiyonunu yaparak tarih bilimine katkıda bulunduk. Çalışmamızda Asur, Babil, Mısır, Elen gibi ilk çağ medeniyetlerinin sosyal ve kültürel özelliklerini vurgulamayı amaçladık.
Özet (Çeviri)
Our study included transcription of the work that called ?General Frames of World History? in this study we told civilizations that is an important milestone of the history of mankind and its contributions to historical process. İn this context, we contribute history science transcripting the work that not yet translation before. İn our study, We aimed that specifying social and culturel properties of the first era civilization as; Assyrian, Babylon, Egypt, Elen etc.