Sylvaemus altcinsine ait ikiz türleri birbirinden ayırtetmek için kullanılan bazı indekslerin Trakya örneklerine uygulanması
- Tez No: 34520
- Danışmanlar: PROF. DR. CENGİZ KURTONUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Sylvaemus, Apodemus sylvaticus, Apodemus flavicollis, Trakya, Morfometrik - morfolojik indeks
- Yıl: 1994
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 51
Özet
I ÖZET Bu çalışmada, Filippucci ve arkadaşları (1984, 1989) tarafından Sylvaemus altcinsinin ikiz türleri olarak tanım lanan Apodemus sylvaticus ve Apodemus f lavicollis' i birbi rinden ayırtetmek için kullanılan morfometrik ve morfolojik indeksler Trakya'da Istranca ve Edirne çevresinden toplanan Sylvaemus örnekleri üzerinde uygulanmış ve Sylvaemua altcin sinin Trakya'da Apodemus flavicollis için karakteristik olan indeks değerleri gösterdiği bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
II SUMMARY în this study, the morphometric and morphological index used by Filippucci et al. (1984, 1989) to discriminate Apodemus sylvaticus and Apodemus f lavicollis, the sibling species of the Subgenus Sylvaemus. have been applied on the Thracian specimens collected from Istranca and Edirne. ît has been found that the Subgenus Sylvaemus in Thrace presen ted index values, characterestic for Apodemus f lavicollis. Key Words : Sylvaemus, Apodemus sylvaticus. A. f lavicollis, Turkish Thrace, Morphometric - morphological index.