Olumsuz reklam içeriğinin hatırlama üzerinde etkisi
An advertising study about negative content and recall
  1. Tez No: 345393
  2. Yazar: DENİZ ÇAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SERDAR PİRTİNİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Reklam, Recall, Hatırlama, Recognition, Tanıma, Advertising, Recall, Recognition
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Reklamcılık ve Marka İletişimi Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu tez çalışmasının araştırdığı konu;“olumsuz reklam içeriği hatırlama ile anlamlı bir istatistiksel ilişkiye sahip midir”sorusunun cevabıdır. Tez çalışması yapılırken aynı reklam mesajı iki farklı şekilde deneklere gösterilmiştir. Reklamlardan biri olumlu, diğeri olumsuz görsel öğeler içermektedir. Olumsuz olan reklamların bazı durumlarda gerçekten daha çok hatırlandığı sonucuna ulaşılmıştır. İlgili tüm tablo ve bilgiler tezde sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The subject of this study is answer of the following question;“Is there a coralation between negative content of andvertisement and recall”. While searching the answer, survey method is used. One possitive and one negative advertisement is used during the survey. In some cases, negative content was more succesfull than the possitive content as recall resutls. All details could be found in this study.