Küreselleşmenin Türk toplumunun tüketim alışkanlıkları üzerindeki etkisi
Globalization impact on consumption habits of Turkish society
- Tez No: 345433
- Danışmanlar: PROF. DR. KASIM TURHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Globalization, consumption, consumption habits, consumer culture, popular culture
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Küreselleşme ulaşım, iletişim ve enformasyon alanındaki gelişmelerle birlikte toplumsal ve kültürel düzenlemeler üzerinde mekansal uzaklıklardan kaynaklanan farklılıkları ortadan kaldıran süreci anlatan bir kavramdır. Artık dünyanın bir noktasında yaşanan bir gelişme bütün dünyayı etkisi altına almaktadır. Tüketim ise, ihtiyaç sahibi olan insanın ihtiyacını gidermek için girdiği sürece denir. Küreselleşme hemen her şeyi etkisi altına almıştır. Kültürün bir öğesi olan tüketimi de etkisi altına almıştır. Belli bir yerde geçerli olan tüketim etkinlikleri bütün dünyayı etkisi altına almayı başarabilmiş ve ?tüketim kültürü
Özet (Çeviri)
Globalization, is a concept that describes the process of eliminating the differences there transportation, communications, and information on developments in the field of spatial distances from the social and cultural arrangements. Now, any development in the world effects the whole world. Furthermore, consumption is the process through which are in need to eliminate their needs. Globalization has influenced almost everything. Consumption which is an element of culture has also been influenced. The consumption activities which are current in a particular place was able to get under the influence of whole world. A phenomenon called ?consumer culture? come too the scene. Especially, globalization and consumer culture has been effective in Turkey since 1980?s. In this study through globalization are studied on the Turkish community consumption habits what caused changes.