Mustafa Rahmi Balaban'da ahlâkî düşünce
Ethical thought in Mustafa Rahmi Balaban
- Tez No: 345505
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜSEYİN KARAMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Felsefe, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: Mustafa Rahmi, Balaban, Ahlâkî düşünce, Din, Din Eğitimi, Ahlâk, Ahlâk Eğitimi, Mustafa Rahmi, Balaban, Moral Consideration, Religion, Religious Education, Moral, Morals Education
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İslam Felsefesi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu çalışma Mustafa Rahmi Balaban?ın ahlâk anlayışını incelemeyi amaçlamıştır. Çalışma önsöz, giriş ve üç bölümden oluşmuştur. Önsözde araştırmanın yöntemi ve çerçevesi belirlenmiştir. Giriş bölümünde araştırmanın konusu, önemi, amacı ve kaynakları belirtilmiştir. Birinci bölümde Balaban?ın hayatı ve eserleri hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde Balaban?ın ahlâk anlayışının genel karakterini ortaya koymak amaçlanmıştır. Üçüncü bölümde ise Balaban?a göre din ve ahlâk eğitiminin önemi ve ilkeleri ortaya konmaya çalışılmıştır. Araştırmanın sonuç bölümünde tezde ortaya konulan düşüncelerin genel değerlendirilmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study has aimed to research Mustafa Rahmi Balaban?s views on morals. The study consists of preface, introduction and three sections. At the preface, method and frame of the investigation are identified. At the introduction, area of research, its importance, its purpose and its resources are indicated. At the first section, there are informed about Balaban?s life and works. At the second section, it is aimed to determine the general characteristic of Balaban?s views of morality. At the third section, important and principles of religious and moral education are tried to be examined in the frame of Balaban?s views. In the conclusion of the study, the views expressed in the thesis are generally evaluated.