Sigortacılıkta risk yönetimi
Insurance risk management
- Tez No: 345621
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT BEKİR BUKET
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sigortacılık, Insurance
- Anahtar Kelimeler: Sigortacılık, Risk, Risk Yönetimi, Insurance Trade, Risk, Risk Management
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 190
Özet
Sigortacılık, kişilerin ve kurumların karşı karşıya bulundukları belirli riskleri teminat altına alan yalnızca ekonomik değil sosyal etkileri de bulunan mali hizmet sektörüdür. Sigorta şirketlerinin kârlılık içerisinde faaliyetlerine devam etmesi, organizasyondaki mal ve kişilerin korunması ve oluşabilecek beklenmeyen kayıpların en düşük maliyetle minimize edilmesi için gerekli olan kaynakların ve faaliyetlerin planlanması, organizasyonun yönetilmesi ve kontrol süreçleri risk yönetiminin önemini ortaya çıkarmıştır. Çalışmada, ilk olarak sigorta ve temel bilgiler ele alınmakta, sonrasında risk kavramı ve sınıflandırmaları hakkında detaylı bilgi verilmektedir. Devamında, sigortacılıkta risk yönetimi ve risk yönetimin amacı, prensibi ve süreci temel esasları ile açıklanmakta ve son bölümde risk yönetim ve değerleme teknikleri hakkında bilgiler verilmektedir.
Özet (Çeviri)
Insurance is a service industry not only economic impacts by guaranteeing the specific risks that are faced by individuals and institutions but also many social effects. In order for the insurance companies to go forward with the operating profit margin, protection of property and individuals in the organization at the lowest cost possible to minimize unexpected losses of resources, and activities that are required for the planning and revealed the importance of risk management and control processes. In the study, the insurance and basic information are dealt first, then the concept of risk and its classifications related detailed information is given. Subsequently, while essentials of risk management in insurance, objective of risk management, the principles and process are being explained, in the last section relevant information is provided for risk management and the valuation techniques.