Eşkare dönüşlü halkalar
Idempotent reflexive rings
- Tez No: 346771
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUHİTTİN BAŞER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Matris Halkası, Polinom Halkası, Dönüşlü Halka, Eşkare Dönüşlü Halka, Matrix Ring, Polynomial Ring, Reflexive Ring, Idempotent Reflexive Ring
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde, çalışmamız için gerekli olan temel kavramlar, bazı halka sınıfları ve bir halka üzerindeki polinom halkaları hatırlatılmıştır. Üçüncü bölümde, dönüşlü ve eşkare dönüşlü halkalar karakterize edilmiştir ve bu halka sınıflarının bazı temel özellikleri incelenmiştir. 2013, v+40 sayfa
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three chapters. In the first chapter is devoted to the introduction section. In the second chapter, some required preparatory notions, some ring classes and polynomial rings on a ring are recalled. In the third chapter, reflexive and idempotent reflexive rings are characterized and the basic properties of this ring classes are studied. 2013, v+ 40 pages