Uluslararası barışı koruma operasyonları ve Bosna-Hersek, Kosova ve Afganistan örneklerinde Türkiye'nin katkıları
International peacekeeping operations and Turkey's contributions in the samples of Bosnia-Herzigovina, Kosovo and Afghanistan
  1. Tez No: 347183
  2. Yazar: MEHMET ÖZER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OYA AKGÖNENÇ MUGHISUDDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Birleşmiş Milletler, Güvenlik Konseyi, Barışçıl Çözümler, Barışı Koruma Operasyonları, Türkiye'nin Katkıları, Silahlı Kuvvet Kullanma, United Nations, Security Council, Peaceful Solutions, Peacekeeping Operations, Contributions of Turkey, Use of Armed Forces
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ufuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 176
Özet
BM, dünya barışının sağlanması maksadıyla gönüllü olarak bir araya gelmiş milletler topluluğudur. Barışın sağlanması için BM, öncelikle barışçıl yöntemlere başvurur, eğer bu mümkün olmazsa silahlı kuvvet kullanmak zorunda kalabilir. BM'nin silahlı güç kullanmak zorunda kaldığı yerlerden olan Kosova, Bosna-Hersek ve Afganistan'da Türkiye'nin katkılarının ne boyutta olduğu irdelenecektir. Bu katkıların genel çerçevede yeterli olduğu tezimizde açıklanacaktır.
Özet (Çeviri)
UN is the union of countries which has come together voluntarily for the purpose of the settlement of world peace. For the settlement of peace, UN applies principally peaceful solutions, if this is not possible, UN might be obliged to use armed forces. Turkey's contributions in Kosovo, Bosnia-Herzegovina and Afghanistan where UN has obliged to use armed forces will be examined. These contributions which are being sufficient in general framework will be explained in our thesis.