Between the nation and the community: Impact of multiculturalism on women and children
Ulus ve cemaat arasında: Çokkültürlülüğün kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkisi
- Tez No: 347295
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FAHRİYE ÜSTÜNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Çokkültürlülük, Adalet, Cemaat, Kolektif Haklar, Multiculturalism, Justice, Community, Collective Rights
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu çalışma çokkültürlülüğün kadınlar ve çocuklar üzerine etkisini incelemiştir. Çokkültürlülük birçok liberal devlet tarafından benimsenmiş ve uygulanmış olmasına rağmen, çok büyük tartışmalara yol açmıştır. Buna bağlı olarak bu çalışma, çokkültürlülüğün sorunlarına ve bu sorunların bazı zayıf grup üyelerine olan etkisine odaklanmıştır. Teorik yaklaşımlar ve çeşitli örneklere yönelik tartışmaların ışında bu tez, çokkültürlülüğün kadınları ve çocukları mağdur ettiğini savunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the effects of multiculturalism on women and children. Although multiculturalism was promoted and implemented in many liberal states, it has created severe discussions. Accordingly, this study focuses on the problems of multiculturalism and their impact on the vulnerable group members. The thesis will discuss theoretical positions together with several controversial examples. Based on these discussions this study argues that women and children have become the victims of multiculturalism.