Sivil havacılıkta insan kaynakları yöneticilerinin karar verme stratejileri ve mesleki doyum ilişkileri
Decision taking strategies of the human resources executives and professional satisfaction in civil aviation
  1. Tez No: 348297
  2. Yazar: SEÇİL ULUFER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KORKMAZ ULUÇAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sivil Havacılık, Civil Aviation
  6. Anahtar Kelimeler: Karar Verme, Yönetici, İşgören, Mesleki Doyum, Sivil Havacılık, Decision Making, Executive, Employee, Professional Satisfaction, Civil Aviation
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 137
Özet
Bu araştırma sivil havacılık sektöründe insan kaynakları yöneticilerinin karar verme stratejileri ve mesleki doyum ilişkilerini belirlemek amacıyla çeşitli havayolu firmalarında görev yapan yöneticiler ve işgörenler üzerinde yapılmıştır. Araştırma nicel bir araştırma olup, verilerin toplanmasında anket yöntemi kullanılmıştır. Anket soruları üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde katılımcıların demografik özelliklerinin belirlenmesine yönelik sorular, ikinci bölümünde karar verme stratejilerini ölçmek için 40 sorudan oluşan anket ve üçüncü bölümde 20 soruluk Minnesota mesleki doyum anketi yer almaktadır. Verilerin analizi SPSS 16.0 istatistik paket programı ile yapılmıştır. Araştırma sonucunda yöneticilerin karar verme stratejileri, karar verme durumlarındaki davranış biçimleri ve işgörenlerin çeşitli değişkenler açısından mesleki doyum ilişkileri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study has been carried on the executives and employees at aviation companies to find out the decision taking strategies of the human resources executives and professional satisfaction relations in civil aviation. This is a qualitative study and questionnaire method is used to gather the required data. The questionnaire bears 3 different parts. The first part bears questions intending to find out the demographic characteristics of the participants, second part bears the questionnaire of 40 questions to evaluate the decision taking strategies, third part bears the Minnesota Professional satisfaction questionnaire of 20 questions. The analysis of the data has been done by means of SPSS 16.0 statistical package programme. By this study, decision taking strategies of the executives, behavioral process during decision taking and the professional satisfaction relations of the employees from the aspect of different variables.