Birinci ve İkinci Körfez Savaşlarında haber medyasının politik işlevleri
Political functions of news media in the First and Second Gulf Wars
  1. Tez No: 348296
  2. Yazar: ESER DAVUT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÖKHAN UĞUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Propaganda Metodu, Simülasyon, Körfez savaşları, CNN, Politik Haber İşlevi, Five Filter Method, Simulation, Gulf War, CNN, The Politicy Role Of The News
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim ve Tasarım Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: İletişim Sanatları ve Tasarım Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Hazırlamış olduğumuz tez'de öncelik olarak Körfez savaşlarının tarihini açıklamak istemekteyiz. Bununla beraber Birinci ve İkinci körfez Savaşı tarihi hakkında bilgi verilmiştir. Daha sonra Simülasyon bölümünü ortaya koyduktan sonra Savaşın bize nasıl yansıtıldığı gerçek yada sadece simülasyon gerçeğimi yani hipergerçeklik midir? sorusuna karşılık aramaktayız. Yapılması gereken incelemeleri yaptıktan sonra bununda sonucuna varmaya çalışmaktayız. Noam Chomsky tarafından ortaya atılan ve bütün dünya tarafından kabul gören, medya analizi yöntemi ve propaganda metodları gibi konulara değindikten sonra, Asıl konu olan beş filtre yöntemini incelemeye almaktayız. Bu inceleme sonucu gerekli saptamaları yaptıktan sonra sonuç ve analiz kısmıyla bunu bağlamaya çalışmaktayız. Nitekim çıkan sonuç sonrası medya taraflılığını ortaya atmaktayız. Söylemek istediğimizi şu şekilde sunabilirim, Bütün bu yazdıklarımızın sonucunda aslında medya gerçeği taraflı bir yayın yapmakta ve bize sunmaktadır. Bu, Körfez Savaşı ve CNN gerçeği olarak ortaya atılmaktadır. Tabii bundan önceki bölümlerde ise CNN tarihi ve Körfez Savaşları ile bağlantısı kaynaklara göre anlatılmaktadır. Bu bölümlerde anlattığımız bütün herşeyi kaynaklar ve danışman hocamın anlattığı şekilde bir harman yapıp size bu tezde sunmaya karar verilmiştir. Konu'nun önemini, sene içinde yaptığım çalışmalar sonucu kavramaya, özümsemeye, sindirmeyi bir görev haline getirmekteyiz. Bütün yazarlar ve kaynaklar hepsi kendi içinde tez'e yardımcı kıvamda olduğunu anlamakta ve bu doğrultuda çalışmamı sizlere en iyi şekilde aktarmayı sağlamaktayız.
Özet (Çeviri)
First of all we would like to give explanation about history of The Gulf Wars in our thesis. In addition some information about the history of First & Second Gulf Wars has been given. Also we are looking for an answer to the question of how the war reflected to us after explanation about Simulation Part. Is this reality or only simulation reality so is this hyperreality? We have already tried to come to the conclusion after we finalised the researchs. We have gotten the examination about five filter method after that we mentioned about analysis media method and propaganda method which has been claimed by Noam Chomsky and is accepted by all over the world. We tried to associate part of result with part of analysis after it has been clarified resulf of the analysis. We stated lateral of media after the result. We are able to give summary what we would like to say that actually media make lateral broadcast and give the service to us. This has been mentioned realty of Gulf War and CNN. Also in the prevous parts we have already mentioned about reletation of history of CNN and Gulf War depends on sources. I have already tried to present all things which we have mentioned in all parts as assistance of master and as the sources. I tried to understand, assimilate and digest of the result with working period during the year. I understood that all of the writers and sources are helpful for my thesis and I tried to complete my thesis wih this direction.