Kastamonu kemiricileri ( Mammilia : Rodentia )
The Rodents of Kastamonu province ( Mammalia : Rodentia )
  1. Tez No: 34851
  2. Yazar: NAHİT PAMUKOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İRFAN ALBAYRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Kemirici, Taksonomi, Habitat, Kastamonu İli, Türkiye, Rodentia, Taksonomy, Habitat, Kastamonu Province, Turkey
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 40
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KASTAMONU İLÎ KEMİRİCİLERİ {MAMMALIA: RODENTIA) Nahit PAMUKO?LU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. İrfan ALBAYRAK 1994, Sayfa: 32 Jüri: Doç. Dr. İrfan ALBAYRAK Doç. Dr. Erkut KIVANÇ Yard. Doç. Dr. Suat KIYAK Bu araştırma 1992 ve 1993 yılı yaz aylarında Kastamonu ilinden toplanan 145 kemirici örneğine dayanmaktadır. Örneklerin yaş tayinleri yapılmış ve sadece ergin örnekler değerlendirmeye alınmıştır. Araştırma alanında 10 cinse mensup 12 tür, Sciurus anomalus, Cricetulus migratorius, Clethrionomys glareolus, Microtus arvalis, Spalax leucodon, Rattus rattus, Mus musculus, Apodemus mystacinus, Apodemus flavicollis, Apodemus sylvaticus, Dryomys nitedula ve Allactaga euphratica tespit edilmiştir. Bu türlerden Sciurus anomalus, Spalax leucodon, Apodemus flavicollis, Dryomys nitedula araştırma alanından ilk defa kaydedilmiştir. Türlerin ayırıcı özellikleri, habitat, kürk rengi ve ölçüler verilmiştir.
Özet (Çeviri)
11 ABSTRACT Masters Thesis THE RODENTS OF KASTAMONU PROVINCE {MAMMALIA: RODENTIA) Nahit PAMUKO?LU Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor Assoc. Prof. Dr. İrfan ALBAYRAK 1994, Page: 32 Jury: Assoc. Prof. Dr. İrfan ALBAYRAK Assoc. Prof. Dr. Erkut KIVANÇ Assist. Prof. Dr. Suat KIYAK This study is based on 145 rodent specimens collected from Kastamonu province during the summer in 1992 and 1993. Age determination of the specimens was done and only the adult specimens were evaluated. In the study area, 12 species which belongs to 10 genera; Sciurus anomalus, Cricetulus migratorius, Clethrionomys glareolus, Microtus arvalis, Spalax leucodon, Rattus rattus, Mus musculus, Apodemus mystacinus, Apodemus flavicollis, Apodemus sylvaticus, Dryomys nitedula and Allactaga euphratica were determined. Of this species Sciurus anomalus, Spalax leucodon, Apodemus flavicollis, Dryomys nitedula are the first record from study area. Diagnostic characters, habitat, fur colour and measurements related to the species were recorded.