Süpermarket sektöründe hizmet kalitesinin tüketici memnuniyeti üzerine etkisi: Sivas ilinde bir uygulama
The impact of service quality in supermarket sector on consumer satisfaction, an application in the province of Sivas
  1. Tez No: 349244
  2. Yazar: HAKAN ARSLAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜDAVERDİ BİRCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Hizmet, Hizmet Kalitesi, Tüketici Memnuniyeti, Yapısal Eşitlik Modeli
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 172
Özet
Bu araştırmada hizmet kalitesinin tüketici memnuniyeti üzerine etkisi araştırılmıştır. Araştırmanın evrenini, Sivas ilinde yaşayan ve MARKA süpermarket zincirlerinden alışveriş yapan tüketiciler oluşturmuştur. Örneklem büyüklüğü 500 olarak belirlenmiştir.Veri toplama süreci sonucunda anket formu üzerinde güvenirlilik ve geçerlilik analizleri uygulanmış ve hipotezlerin test edilmesi için Yapısal Eşitlik Modelinden (YEM) yararlanılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre; süper market sektöründe hizmet kalitesi tüketici memnuniyetini 0.86 gibi büyük bir oranda olumlu yönde etkilemektedir.
Özet (Çeviri)
Hakan Arslan, The Impact of Service Quality in Supermarket Sector on Consumer Satisfaction, An Application in the Province of Sivas, Master?s Thesis, Sivas, 2013. This study investigated the effect of service quality on customer satisfaction. The research population is consisted of the consumers of MARKA supermarket chains living in the province of Sivas. The sample size was determined as 500. As a result of the process of collecting data, reliability and validity analysis was applied on the questionnaire and to test the hypothesis Structural Equation Modeling (SEM) was used. According to the results; the quality of service in supermarket sector influences customer satisfaction at a great range of 0.86 in a positive way.