Hazır giyim reklamlarının cinsiyete göre satın alma davranışlarına etkisi
According to gender the effect of apparel advertisement on buying behavior of consumer
  1. Tez No: 349303
  2. Yazar: ESRA ARSLAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA DİLBER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, İşletme, Advertising, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tüketici, Tüketici DavranıĢları, Reklam, Cinsiyet, Consumer, Behavior of Consumer, Advertisement, Gender
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Pazarlama dünyasında reklamın yeri, rekabet koşullarının artmasıyla birlikte mal ve hizmet satabilmek açısından önemli bir araç haline gelmiştir. Bu nedenle, reklam, tüketicilerin bir mal veya hizmete ihtiyaçları olduğunda en çok başvurduğu kaynaklardan birisidir.Tüketici satın alma davranışları incelenirken, kişilerin farklı özelliklere sahip olmaları ve bu özelliklerinden dolayı farklı satın alma karar sürecine girmeleri tüketici davranışlarının dikkatli bir şekilde incelenmesi sonucunu ortaya çıkarmaktadır.Bu çalışmada; tüm dünya için çok hızlı bir yayılım gösteren reklam konusu ele alınarak, reklamın tüketici satın alma karar sürecine etkileri incelenmektedir. Bu bağamda çalışmanın birince bölümünde tüketici ve tüketici davranışları konusu ele alınmıştır. İkinci bölümde ise reklam kavramına yer verilmiştir. Çalışmanın üçüncü bölümünde ise hazır giyim reklamlarının cinsiyete göre satın alma davranışlarına etkisini incelemek amacıyla yapılan anket çalışması değerlendirilerek bir takım sonuç ve önerilere ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
In place of advertising, in the marketing world, has become a significant means to sell goods and services, as conditions of competition increase day by day. Therefore advertising is to one of the most frequently referred when consumers need a product or service.When consumer purchasing behavior is investigated since people have different buying characteristics and due to these properties, includes a different process of purchasing decision, the result of examination of purchasing behavior reveals.In this thesis; Advertising that indicates a very rapid spread in worldwide, was handled and the effects of advertising was researched on consumer?s purchasing decision process. In this regard, in the first part of study, consumer and its behavior were discussed. In the second part, the concept of advertising was given. As for the third part of study, according to gender so as to research the advertising of ready-to-wear on purchasing behavior, a set of conclusions and recommendations were reached by evaluating the survey.