Bargaining with exit threat
Terk etme tehdidi ile pazarlık
  1. Tez No: 350702
  2. Yazar: MUSTAFA EMRE DEMİREL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. SELÇUK ÖZYURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Pazarlık, Sinir Harbi, Terk Etme Tehdidi, ¨ ˙Irrasyonel Tipler, Bargaining, Reputation, War of Attrition, Exit Threat, Irrational Types
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 33
Özet
Bu tezde, terk etme tehdidinin iki kişilik sürekli zaman pazarlık oyununa etkileri analiz edilmektedir. Oyuncular kendilerininin irrasyonel tipler olarak tanınması için çaba sarfederler. İrrasyonal tipler kendi taleplerinin altında hiçbir öneriyi kabul etmeyenler ve oyunun başında açıkladıkları zaman geldiğinde oyunu terk eden tiplerdir. Bu tezde, sadece bir oyuncu terk etmekle tehdit edebildiği zaman, o oyuncu tehdit olmayan duruma göre daha avantajlı olduğunu gösteriyoruz. Fakat, diğer oyuncu da tehdit etme hakkına sahip olduğu zaman bu avantaj küçülmektedir. Ayrıca dengede bir oyuncunun alacağı beklenen getirisinin o oyuncunun geleceği iskonto oranı arttıkça veya diğer oyuncunun irrasyonel tip olma olasılığı arttıkça azalmakta olduğunu, fakat bu getirinin rakip oyuncunun geleceği iskonto oranı arttıkça veya kendisinin irrasyonel olma ihtimali arttıkça artmakta olduğunu gösteriyoruz. Bu tezde hesaplamalar için Matlab programı kullanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi ve program kodları codes isimli dosyada bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
We study the effects of exit threat in continuous two person bargaining games. Players try to establish reputation of being irrational type who never accepts an offer below his demand and exits the game at the time he announced in the beginning of the game. We show that a player becomes advantageous if he is able to threaten with exit time compared to the case where no one can choose exit time. However, this advantage becomes smaller if his opponent can also choose exit time to threaten. Moreover, we show that whether players can choose exit time or not, a player's payoff is decreasing with his discount rate and the initial probability of his opponent's irrationality and increasing with the discount rate of his opponent and the initial probability of his irrationality. In this thesis we use Matlab program for computation. Detailed information and program codes can be found in the file named codes.