Sermaye şirketlerinde internet sitesi
Websites in corporations
  1. Tez No: 351646
  2. Yazar: ARİF DURAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABUZER KENDİGELEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Sermaye şirketleri, internet sitesi, yönlendirilmiş mesaj, erişim hakkı, bağımsız denetim, bilgi toplumu hizmetleri, Corporations, website, oriented message, access right, independet audit, information society services
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
TK m. 1524 uyarınca bağımsız denetime tabi olan sermaye şirketleri internet sitesi kurmak ve internet sitesinde belirli içeriği yayımlamak zorundadır. Bu yükümlülüğün ihlali halinde hukuki ve cezai yaptırımlar öngörülmüştür. Çalışmamızın ana konusunu, TK'nın 1524. maddesi oluşturmaktadır. Hükümde 6335 sayılı Kanun ile internet sitesi kurma yükümlüğü bulunan şirketler ve yayımlanması zorunlu içerik bakımından değişiklik yapılmıştır. Bu çerçevede değişiklik öncesi ve sonrasındaki mevcut düzenleme karşılaştırmalı olarak ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Corporations that are subject to independent auditing according to Article 1524 of Turkish Commercial Code are under the obligation to set up a website and share a certain content therein. Legal and penal sanctions are foreseen in a state of the breach of the aforementioned obligation. The main subject matter of our study constitutes of the regulation layedout in article 1524 which had been altered by Code No:6335 regarding whichcorporations are under the obligation to set up a web site and the mandatory content therein. Within this scope, pre-amendment and post-amendment of the current regulation has been discussed comparatively.