Tekstil endüstrisinde atıksuların entegre membran arıtma sistemi ile arıtımı ve geri kullanımı
Textile industry wastewater treatment system with integrated membrane treatment and reuse
- Tez No: 351899
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜSEYİN SELÇUK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
- Anahtar Kelimeler: Pamuklu tekstil, atık suların geri kullanılması, renk giderimine etkiler, Cotton Textile, reuse of wastewater, effects on the decoloraziatio
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu çalışmanın amacı; pamuklu tekstil endüstri tesislerinde oluşan atıksuların entegre membran sistemleri ile arıtılarak tekrar kullanımının sağlanmasının araştırılmasıdır. Bu çalışmada öncelikli olarak pamuklu tekstil endüstrisinden elde edilen atıksu karakterizasyonu belirlenmiştir. Sonrasında ise klasik arıtma yöntemlerinin tekstil atıksularını arıtmada tekrar kullanım verimleri araştırılmıştır. Atıksuyun tekrar kullanımının sağlanması için entegre membran sistemlerden faydalanılması gerektiğine karar verilmiş ve entegre membran sistemleri ile ilgili araştırma ve çalışmalar yürütülmüştür.
Özet (Çeviri)
Purpose of this study of cotton textile industry wastewater facilities, provision of integrated membrane systems to investigate the use of purified again. In this study, primarily cotton textile industry wastewater characterization were obtained. Water Treatment of textile wastewater treatment methods, re-use after the yields of the classic investigated. Should benefit from an integrated membrane systems for wastewater re-utilization of integrated membrane systems has been decided and carried out research and studies related to the.