Kayseri-Yahyalı bölgesi kromit cevheri özellikleri ve Yeşilköy Krom Konsantre Tesisi iyileştirme çalışmaları
Kayseri-Yahyali region chromite ore properties and Yeşilköy Chrome Concentrate Plant improvement works
  1. Tez No: 351982
  2. Yazar: YUSUF ÖZKAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖNER YUSUF TORAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Kromit, zenginleştirme tesisi, sallantılı masa, zenginleştirme, Chromite, beneficiation plant, shaking table, beneficiation
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
Bu çalışmada, stratejik öneme sahip olan krom cevherinin genel özellikleri ve bölge cevher yapısı hakkında bilgiler verilmiştir. Tesis bazında inceleme ve numune alımları yapılmış daha sonra deneysel çalışmalara geçilmiştir. Tesiste 250 mikron altındaki krom cevherinin alınamadığı, atığa kaçtığı belirlenmiş, elek ve sallantılı masa ilavesi yapılması sonucuna varılmıştır. Tesiste atık, elekten geçirilerek ince boyut ayrılmış ve ilave edilen sallantılı masalara verilmiştir. Yapılan bu değişiklikle, tesiste 9 puanlık verim artışı sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, it has been given some information about the general properties of chrome ore which has a strategic importance and structure of ore in region. The examination on plant basis and talking sample has been applied and then experimental studies have been carried out. In plant, -250 micron chrome ore has not been concantrated but it has been obtained in gangue. As a result of this, it has been concluded that sieve and shaking tables must been added to process. In plant, gangue has been sieved, seperated to fine particle size and it has been sent to shaking tables that is added to plant flow sheet. With this modification applied, 9% productivity rising has been achieved.