Programlama ödevleri için otomatik puanlama sistemi
Automatic grading system for programming homework
  1. Tez No: 352073
  2. Yazar: ÖNDER DEMİR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZGÜR YILMAZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yazılım testi, TDD, Programlama ödevleri, Otomatik notlandırma, Birim testi, Software testing, TDD, programming assignments, automated grading, unit testing
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Programlama derslerinde öğrenmenin en etkili yollarından biri ödevlerdir. Her ne kadar ödevler etkili olsada ödevleri hazırlamak, dağıtmak ve notlandırmak çok fazla zaman almaktadır. Bir derse katılan öğrenci sayısı arttıkça, o derste verilen ödev sayıları ya da ödevlerin öğreticiliği ve kalitesi düşmektedir. Bu problemi çözmenin yollarından biri otomatik puanlama sistemlerini kullanmaktır. Bu tezde, böyle bir sistemin modellenmesi ve gerçeklenmesi anlatılmıştır. Bu sistem Java programlama dili ve test güdümlü geliştirme metotları temel alınarak gerçeklenmiştir ve sistem dört temel aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalar; ödevi hazırlama, dağıtma, tekrar toplama ve notlandırmadır. Bu sistem 30 öğrencinin katıldığı bir derste, sekiz ödev konusu ile test edilmiş ve sonuçlar bu tez içerisinde sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
One of the best methods of learning in programming courses depends on practical exercises through homework assignments. Preparing, collecting and grading homework manually requires considerable amount of time from instructors. When the number of students increases, the amount of homework given reduces. This reduces effectiveness of the whole course. One way to solve this problem is to give homework via an automatic grading system and get back immediate feedback. This thesis describes an open source system that grades programming homework automatically. This system uses test driven software development methods and technologies to create homework assignments. The system was tested on engineering students taking computer-programming courses. The results show that quality of the work completed by students increased, and that students performed better in these courses on the overall compared to previous years.