İbrâhi̇m Hanîf'i̇n Menhecü'l-edîb fî Şerhi Enmûzecü'l-Lebîb'i
The transcription an analyse of master İbrahîm Hanîf Menhecü'l-edîb fî Şerhi Enmüzecü'l-Lebîb
- Tez No: 353089
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SÜLEYMAN SOLMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri, Religion, Ancient Linguistics and Cultures
- Anahtar Kelimeler: Resûl, Mervî, Hâsâ'ıs, Hadîs
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 305
Özet
Süyûtî'nin Enmûzeci'l-Lebîb fî hâsâisi'l-Habîb adlı eserinin şârihi Osmanlı âlimlerinden İbrâhim Hanîf Efendi'nin Menhecü'l-edîb fî Şerhi Enmûzecü'l-Lebîb adlı siyer türünde yazılmış eseri üzerinde çalışılmıştır. İki bölümden oluşan bir çalışmadır. İlk bölümde İbrâhim Hanîf Efendi'nin ve Ebü'l-Fazl Celâlüddîn Abdurrahmân bin Ebî Bekr bin Muhammed el-Hudayrî es-Süyûtî eş-Şâfiî'nin hayat hikâyeleri ve eserleri hakkında bilgi verilmiş, Menhecü'l-edîb fî Şerhi Enmûzecü'l-Lebîb adlı eser nüshalarıyla birlikte tanıtılmıştır. İkinci bölümde eserin transkripsiyonlu metni verilmiştir. Son olarak istifade edilen kaynaklar belirtilerek çalışma sonuca bağlanmış ve dizin eklenmiştir.
Özet (Çeviri)
Süyûtî Enmûzeci'l-Lebîb fî hâsâisi'l-Habib Hanîf's work explicit Ottoman scholar İbrâhim Efendi Menhecü'l-edîb fî Şerhi Enmûzecü'l-Lebîb Siyer's work was written in the type studied. A study consisting of two parts. İbrâhim Hanîf Efendi and Ebü'l-Fazl Celâlüddîn Abdurrahmân bin Ebî Bekr bin Muhammed el-Hudayrî es-Süyûtî eş-Şâfiî's life stories and works in the first part, the information about Menhecü'l-edîb fî Şerhi Enmûzecü'l-Lebîb 's with the copies of works presented. The second section of the work are transcribed text. Addet to the end of the thesis results bibliography and an index. Keywords : Prophet, Has been handed down, Qualifications, The prophet Muhammad's sayings