İlköğretim sınıf öğretmenlerinin elektronik kitap algıları ve ilköğretim 5.sınıf öğrencilerinin elektronik kitap ile ilgili görüşleri
The primary classroom teachers'perception of electronic books and 5th grade students'views about electronic books
  1. Tez No: 353099
  2. Yazar: IŞILNUR ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERGÜN ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Elektronik Kitap, Sınıf Öğretmeni, Algı, Electronic book, Classroom teacher, Perception
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sınıf Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Bu araştırmanın amacı, elektronik kitaplara ilişkin ilköğretim sınıf öğretmenlerinin algılarını ve 5.sınıf öğrencilerinin elektronik kitap ile ilgili görüşlerini belirlemektir. Araştırmada elektronik kitaplara ilişkin ilköğretim sınıf öğretmenlerinin algılarını ve ilköğretim 5.sınıf öğrencilerinin görüşlerini saptamak amacıyla hem nitel hem de nicel veri toplamak için 'karma araştırma deseni' kullanılmıştır. Araştırmada nitel ve nicel araştırma yöntemleri kullanılmıştır.Araştırmanın nicel boyutunda tarama modeli kullanılmıştır.Araştırmanın nitel boyutunda uygun örnekleme yöntemlerinden kolay ulaşılabilir durum örneklemesi kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is determine to Primary classroom teacher's perception of electronic boks and 5th grade student's views on electronic boks.In research collect both qualitative and quantitative data on the 'mixed research design' is used in order to determine the views of to Elementary school teachers' perceptions of electronic books and 5th grade Primary school students.Quantitative part of the study, was used descriptive survey method.Convenience sampling was used in the qualitative part of research.