Bir süreç olarak sanatsal yaratımın Zen Disiplini ve Kuantum Teorisi ile ilişkilendirilmesi
Relationships between Zen Dicipline,Quantum Theory and artistic creavity
  1. Tez No: 353152
  2. Yazar: DENİZ ILGAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. RIZA KURUÜZÜMCÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Güzel Sanatlar, Philosophy, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Space, subatomic, atomic Determinism, Intuition, Probability, Chaos, Order
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sanat ve Tasarım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sanat ve Tasarım Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Metin ; Zen Disiplini,Kuantum Teorisi ve Sanatsal Yaratım Süreçlerinin ortak noktaları olan“Makro ve Mikro Doğa”kavramlarının yorumlanmasından yola çıkılarak hazırlandı. Metnin ilk bölümünde; Zen Disiplini'nin tarihi ve ilkelerine , ikinci bölümünde; Kuantum Teorisi'nin tarihine ve teoriyi oluşturan önermeler bütününe ve üçüncü bölümde ise ; yaratım kavramının nedenlerine ve Yaratım sürecine değinildi. Metnin son iki bölümünde ise Zen Disiplini, Kuantum Teorisi ve Sanatsal Yaratım konularında yapılan araştırmalardan elde edilen bulguların karşılıklı değerlendirilmesi ve sonuç bölümü yer almaktadır.Anahtar Kelimeler : Boşluk, Atom-üzeri ve Atom-altı, Determinizm, Sezgi, Döngü, Olasılık, Kaos,Düzen
Özet (Çeviri)
The text of Zen discipline, and artistic creation processes in common with Quantum Theory, the“Macro and Micro Nature”was prepared on the basis of the interpretation of the concepts. In the first part of the text, history and the principles of Zen Disiplini'nin, the second chapter of the history and theory of Quantum Theory of propositions that make up the whole and the third chapter, the concept of creation and the creation process of the reasons mentioned. In the last two chapters of the text in the Zen discipline, Quantum Theory and the mutual assessment of the findings from research on artistic creation, and the result is division.