İstanbulda bulunan 10,000 üstü seyirci kapasiteli spor salonlarının seyirci ile ilgili yapısal ve ergonomik durumunun incelenmesi
Study on the structural and ergonomic states of spectators,a seating capacity of 10,000 top sports halls in İstanbul
  1. Tez No: 353294
  2. Yazar: FATİH ARSLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLBERK GÜLTEKİN SALMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Ergonomi, Yapı, Spor Salonu, Ergonomics, Building, Gym
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Spor Yöneticiliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Araştırma; İstanbul Bölgesi 10.000 üstü 3 kapalı spor salonunun üzerinden oluşturulmuş olup kapalı spor salonlarının mevcut durumları incelenmiştir. Amacımız İstanbul'da bulunan 3 kapalı spor salonunun; Sinan Erdem Arena, Abdi İpekçi Arena, Ülker Sports Arena'nın ergonomik ve yapısal olarak durumlarını belirleyip ölçümleri yapılarak uluslararası standartlara uygun olup olmadığı araştırılmıştır. Ölçümlerimiz incelendiğinde tüm tesislerin farklı sonuçlar gösterdiği tespit edilmiştir. Sinan Erdem Arena ve Ülker Sports Arena'nın belirtilen kriterlere Abdi İpekçi Arena ya oranla daha yakın olduğu görülmektedir. Bu bulgular sonucunda; eksikliklerin belirlenmesi ve yeni yapılacak kapalı spor salonlarının bu sonuçlar doğrultusunda değerlendirilmesi ve yol gösterici olması amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Research; Istanbul in over 10,000 have been created out of three indoor sports hall analyzed the current situation of indoor sports halls. Our goal is to three indoor sports hall in Istanbul, Sinan Erdem Arena Abdi Ipekci Arena, Ulker Sports Arena in Istanbul, ergonomic and structural measurements made according to international standards that whether there is an indoor sports halls. Our measurements have showed all the facilities have different results.Considering the criteria set out Sinan Erdem Arena and Ülker Sports Arena are close to or better than Abdi İpekçi Arena . As a result of these findings, to identify the deficiencies and the new indoor sports halls guiding the evaluation and is intended to be in line with these results.