A Generalized two parameter model for layered elastic foundations
Tabakalı elastik zeminler için genelleştirilmiş iki parametreli model
  1. Tez No: 35432
  2. Yazar: İBRAHİM GÜVEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YALÇIN MENGİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Genelleştirilmiş iki parametreli model, Gauss-Newton metodu, Zemin-yapı etkileşimi, Zeminin dikey ve yatay direnci, alttabaka, Generalized two parameter model, Gauss-Newton method, Soil- structure interaction, Vertical and horizontal resistances of soil, Sublayer
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mühendislik Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
öz TABAKALI ELASTİK ZEMİNLER İÇİN GENELLEŞTİRİLMİŞ İKİ PARAMETRELİ MODEL GÜVEN, İbrahim Yüksek Lisans Tezi, Mühendislik Bilimleri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yalçın MENGİ Temmuz, 1994, 94 sayfa Zeminin statik tepkisini hesaplamak için, genelleştirilmiş iki para metreli model olarak düşünülebilecek yeni bir zemin modeli geliştirilmiştir. Zemin, izotropik elastik bir malzeme olarak gösterilmiştir. Modelin geliştirilme sinde zeminin yatay yönde tabakalı bir yapıya sahip olduğu kabul edilmiştir. Model, zeminin hem dikey hem de yatay yöndeki direnci için yaklaşımları içermektedir. Zeminin yatay direnci için yapılan formülasyon yeni olup ilk kez bu çalışmada sunulmuştur. Modelin parametreleri ile zemin özellikleri, zeminin statik davranışı düşünülerek, optimizasyon yöntemi ile ilişkilendirilmiştir. Sunulan model üç örnek problem ile değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A GENERALIZED TWO PARAMETER MODEL FOR LAYERED ELASTIC FOUNDATIONS GÜVEN, Ibrahim M.S. in Engineering Sciences Supervisor: Prof. Dr. Yalçın MENGİ July, 1994, 94 pages A new foundation model, which might be considered as a generalized two parameter (TP) model, is developed to predict the static response of soil. The soil is represented by an isotropic elastic material. In the development of the model, it is assumed that the soil has a horizontally layered structure. The model contains the approximation for both vertical and horizontal resistances of soil. The formulation for horizontal resistance of soil is new and proposed first time in this study. The parameters of the model are related to the properties of the soil through optimization by considering the static behavior of soil. The proposed model is assessed by considering three example problems.