Enterprise resource planning requirements, applications and selection in defence industry
Savunma sanayinde kurumsal kaynak planlaması gereksinimleri, uygulamaları ve seçimi
- Tez No: 354503
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TURAN ERMAN ERKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal Kaynak Planlaması, Teklife Çağrı Dosyası, Analitik Hiyerarşi Sürec, Enterprise Resource Planning, Request For Proposal, Analytical Hierarchy Process
- Yıl: 2012
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Atılım Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Bölümü
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu calışma, Kurumsal Kaynak Planlamasının (KKP) Savunma Sanayindeki gereksinimlerini, uygulamalarını ve seçimini kapsamaktadır. KKP programının Türk Savunma Sanayindeki kullanımı detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Türkiye'de savunma sanayinin gelişimine kısaca değinilmiştir. KKP uygulaması sürecinde, milyon doları bulan pahalı projeleri etkileyen önemli bir bulunmaktadır. Bu adım da Teklife Çağrı Dosyasının hazırlanmasıdır ve tezin içeriğinde bu konu detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. KKP programları bu denli önem taıdıklarından dolayı, şirketler için uygun olan KKP yazılımlarını seçmek çok büyük önem arz etmektedir. Bu seçim konusunda en iyi sonucu verebilecek çok kriterli karar verme tekniklerinden biri olan Analitik Hiyerarşi Süreci (AHS) seçilmiştir. KKP yazılımı ve çözüm ortaklığı seçiminde en öne çıkan kriterler ve bu kriterlere bağlı olarak yapılanuygulamalar, Savunma Sanayi çalışanları ve Akademisyenler tarafından tartışılarak yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis reviews the Enterprise Resource Planning (ERP) requirements, applications and selections in Defence Industry. The ERP program and its usage in Turkish defence industry are mentioned in detail. A brief history of Turkish defence industry is given. In ERP process, there is a step which plays an important role that affects the expensive projects is the Request for Proposal (RFP) and it is presented in detail in this thesis. Since ERP is considerable, the ERP software should be work properly, and for that reason the appropriate ERP software should be selected. In the selection study, Analytical Hierarchy Process (AHP) is chosen in order to give the best alternative in multi-criteria decision making technique. The main selection criterion and depending on these criterion for select the proper ERP software and solution partners had been discussed by Defence Industry Companies' employers and Academic Staff by AHP method.