Boundary element method for out of plane elasticity and other two dimensional problems
Düzlem dışı elastisite ve diğer iki boyutlu problemler için sınır eleman yöntemi
  1. Tez No: 35458
  2. Yazar: SYED ATEEG AHMAD
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YALÇIN MENGİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Sınır Eleman Yöntemi, 2 Boyutlu, FFT, Helmholtz Denklemi, Difüsiyon Denklemi, Boundary Element Method, 2 Dimensional, FFT, Helmholtz Equation, Diffusion Equation
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mühendislik Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
Bu çalışmada sınır elemen yöntemi, iki boyutlu problemlerin bazı tipleri için ortak bir formda formüle edildi, ve bu formülasyona dayalı, veri türetme imkanlarına sahip bilgisayar yazılımları hazırlandı. Düzlem dışı elastisite problemleri için sönümlü sistemlerin modellenmesinde önemli olan“hysteretic”sönüm göz önüne alındı. Zamana bağlı problemlerde, yazılımların iki opsiyonu bulunmaktadır: çözüm, ya frekans veya zaman uzayında elde edilmektedir. Zaman uzayında hesaplanan çözümde, FFT algoritması kullanıldı. Geliştirilen bilgisayar yazılımları, analiz sonuçlarının bilgisayar ekranında grafik olarak incelenmesini mümkün kılmaktadır. Bilgisayar programlan, FORTRAN dilinde hazırlandı.
Özet (Çeviri)
In this study the boundary element method as applicable to certain types of two dimensional problems, is formulated in a unified manner. Some computer programs are developed which include data generation facilities. For out-of-plane elasticity problems, the hysteretic damping is introduced into the programs, which are helpful in modelling the damped systems. For dynamic and transient problems, the programs have two options: the solution is obtained either in frequency or time space. Time space solution is computed through the use of FFT algorithm. A graphical interface is provided in the programs to view the results on the screen. FORTRAN has been used in the development of the computer programs.